
© Yngve Bækholt, Eivind Vetlesen og Vega Forlag

ERRATA

BASISREGLER

Kap. 2	 Spillets komponenter

2.4 – Kortene
Under Spillekort, Ulikheter mellom landene så skal det til-
føyes følgende i avsnittet om De allierte:

◊	 Når De allierte har trukket det siste kortet i spillekort-
bunken sin (og fjernet bataljoner og skip) trenger de ikke 
lenger å benytte et kort hver runde. 

Kap. 4	 Spillets gang

4.1 – Fase 1: Forflytning
Et norsk spillekort kalt Togtransport nevnes to ganger. Det skal 
i begge tilfeller være Rask forflytning.

AVANSERTE REGLER

Kap. 6	 Nye kort

6.1 – Skip
Tilføyelse til tap av skip (under skipskategoriene på side 17):

◊	 Når De allierte senker tyske skip, kan spilleren som kon-
trollerer De allierte velge om Tyskland skal miste kort fra 
spillekortbunken eller ikke (fortsatt maksimalt to kort for 
hvert slagskip, og ett kort for hver tunge krysser og min-
dre skip).

Kap. 7	 9. april-runden

7.1 og 7.2 – Fase 1 og Fase 2
På side 18, i Kap. 7.1 – Fase 1: Forflytning/avskjæring under 
avsnittet Avskjæring på sjøen, og i Kap. 7.2 – Fase 2: Kamp 
under avsnittet Fase 2 a) Sjøkamp, skal følgende setning tilføyes:

◊	 Tyskland regnes som angriper.

7.2 – Fase 2: Kamp
På side 18, i Kap. 7.2 – Fase 2: Kamp under avsnittet Raiding, 
skal følgende setning tilføyes:

◊	 Skip som raider kan ikke sette iland bataljoner.

7.4 – Fase 4: Nye kort
Under avsnittet Etter 9.april-runden skal følgende tilføyes:

◊	 De allierte får i forsterkningsfasen i sin første runde et-
ter 9. april-runden: 6 forsterkningsbataljoner, fordelt på 
2 grupper med 3 i hver, på samme måte som beskrevet 
i Kap. 3 – Forberedelser og oppsett i Basisreglene på 
side 9 i regelheftet.

Kap. 8	 Spillets gang – tilføyelser

8.1 – Fase 1: Forflytning
Under avsnittet Avskjæring på sjøen på side 20 skal følgende 
tilføyes:

◊	 Angriper kan kun foreta ett avskjæringsforsøk i hvert 
havområde per runde. Når han har foretatt et avskjæ-
ringsforsøk i et havområde kan han ikke flytte flere skip 
inn i dette havområdet samme runde.

◊	 Skipene skal snus med spillesiden opp når du forsøker å 
avskjære, men kan snus ned igjen om avskjæringen mis-
lykkes.

SPILLEKORT

Speidertropp (tysk kort)
Den første funksjonen på kortet skal være markert med grønn 
sirkel foran (ikke grønn trekant).

Bombefly (tysk kort)
Den andre funksjonen på kortet gjelder kun for Avanserte regler.
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FAQ

BASISREGLER

Kan man bruke flere Rask forflytning-kort for å flytte lenger 
enn to landområder?

•	 Nei, man kan benytte flere Rask forflytning-kort for å flytte 
fler enn to bataljoner på en gang, men aldri for å flytte mer 
enn to landområder.

Får bataljoner sin normale forflytning i tillegg til forflytning 
med spillekortene Transportfly eller Rask forflytning?

•	 Nei, forflytning som skjer ved hjelp av spillekort regnes som 
bataljonenes forflytning i den inneværende runden.

Kan Norge benytte Veisperring eller Sprengt bro mot 
Fallskjermtropp-kortet?

•	 Nei, Veisperring og Sprengt bro må benyttes på bataljoner 
som angriper fra et annet landområde.

Kan en spiller benytte spillekort i kamper der spilleren selv 
ikke har egne bataljoner tilstede?

•	 Nei, man må alltid ha minst én bataljon tilstede i kampen for 
å påvirke kampen med spillekort. Det eneste unntaket er det 
allierte kortet Jagerfly (slik det står på side 11 i reglene).

I den først runden får De allierte 2 ganger 3 bataljoner som 
forsterkninger. Kan disse forsterkninger kombineres med 
spillekortet Invasjon?

•	 Nei, Invasjon kan kun benyttes med forsterkninger som er 
anskaffet med forsterkningssymboler.

AVANSERTE REGLER

Dersom Norge under Utplassering i Innledende fase i 
9. april-runden plasserer en bataljon i Oslo, regnes det da 
som at Oslo har mobilisert når man kommer til Norsk mobi-
lisering i Fase 3?

•	 Nei, kun de bataljonene som mobiliseres i Norsk motstand 
ved invasjonen i Fase 2 medregnes.

Må alle skip som seiler fra et området til et annet seile som 
en gruppe?

•	 Ja, alle skip som starter forflytning i samme område, seiler 
samme rute, og ender forflytning i samme område regnes 
som én gruppe, og må dermed flytte samlet.

Kan angriperen avskjære uten å flytte skipene sine først?

•	 Ja, angriperen kan la skipene sine forbli i et havområde og 
forsøke en avskjæring der.

Hvis man er drevet på flukt, hvem er det som bestemmer 
hvor skipet skal. Dere skriver motspiller, men for å være 
klar, er det skipets eier eller den som skyter på skipet?

•	 Den som skyter velger hvor skipet skal.

Hvis et skip er rammet i kamp, kan det rammes igjen? Hvis 
det er en overkill situasjon, tenk 4 skip mot 1, og et skip 
jager motstanderen på flukt, kan de øvrige skip skyte for å 
forsøke å senke? Eller blir skip som er rammet bare trukket 
tilfeldig?

•	 Et rammet skip trekkes tilfeldig blant skip som ikke allerede 
har blitt rammet, og kan dermed bare rammes en gang per 
kamp.


