Flere avskjæringer i samme havområde?

Nyheter Forum AVANSERTE REGLER Fase 1a: Forflytning på sjøen Flere avskjæringer i samme havområde?

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1375
  Eivind
  Nøkkelmester

  Har fått følgende spørsmål på epost:

  Quote:
  Hvis tyskerne avskjærer først, kan de allierte eller de norske (og hver for seg?), deretter velge å avskjære? Og hvis både angriper og forsvarer lyktes med å avskjære, hva da? Først har vi et slag med de skip angriberen avskar, og så de skip forsvareren avskar?

  Svar: Det blir uansett bare én sjøkamp i samme havområde hver runde. Den som forsøker å avskjære må ta med alle sine skip. Hvis angriper lykkes med å avskjære et fiendeskip så er dermed alle angriperens skip involvert i kampen. Forsvarer behøver dermed ikke å forsøke avskjæring, han kan ganske enkelt bare velge om han vil kjempe med kun de avskårne skipene, eller med alle som befinner seg i havområdet. Hvis angriperen ikke lykkes med å avskjære kan forsvareren forsøke å avskjære om han ønsker det.

  Det norske skipet kan kun avskjære ved ilandstigningen i 9. april-runden. Dette inntreffer bare dersom det ikke allerede har oppstått sjøkamp i samme havområde, og det norske skipet er i dette tilfellet forpliktet til å slåss alene mot de tyske skipene (jmf. kap 7.2 under Invasjon/ilandstigning i regelheftet).

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.