Forskjell på fiendtlig kontroll mellem tysk og allierte forsterkning?

Nyheter Forum AVANSERTE REGLER Fase 3: Forsterkning Forskjell på fiendtlig kontroll mellem tysk og allierte forsterkning?

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1377
  Dan
  Medlem

  s. 21

  Tyskland kan ikke plasssere dersom havområdet inneholder allierte skip. Og de kan bare plassere 1 bataljon per skip dersom de allierte finnes lengre syd

  De allierte kan ikke plassere dersom havområdet er kontrollert av Fritz

  Det er en forskjell mellem tilstedeværelse og kontroll. Er det meningen å ha en sådan forskjell mellem Fritz og De allierte?

  I følge dette ovenfor, så lenge det findes et alliert skip i samme havområde som Fritz, så hindrer det sistnevntes forsterkninger. Men Fritz må ha kontroll, utelukkende, for å stanse De alliertes forsterkninger. Er denne forskjell intentionen til designeren?

  Må Fritz ha kontroll ,uten allierte, men må De allierte bare være der (muligens sammen med Fritz), for å stoppe eller hindre forsterknigner til motstanderen?

  #1498
  Dan
  Medlem

  Jeg mener at det virker rart at Tyskerne kan ha hele sin flåte i et område, De allierte kun et skip i samme område, men sistnevnte fortsatt kan sende forsterkninger, samtidig som Tyskerne i samme område ikke kan sende noen forsterkninger.

  #1499
  Eivind
  Nøkkelmester

  Ja, det stemmer. Forskjellen er intensjonell.

  Det har først og fremst med å gjøre med hvilken rute skipene med forsterkninger må ta på vei til Norges vestlandskyst. De allierte kan komme hvor som helst vestfra, mens tyskerne i stor grad må følge en fast rute langs kysten av landet.

  #1500
  Dan
  Medlem

  Takk for svaret. Jeg setter pris på svar som dette som forklarer hvorfor, ikke bare med henvisning til reglene.

  #1502
  Eivind
  Nøkkelmester

  Bare hyggelig! 🙂

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.