Når den som avskjærer skal snu sine skip

Nyheter Forum AVANSERTE REGLER Fase 1a: Forflytning på sjøen Når den som avskjærer skal snu sine skip

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1401
  Dan
  Medlem

  Ut ifra det jeg leser , så blir de avskårne skip snudd. Alle skip som avskjærer må slåss, men ingen ting om at de fra angriperens side snus ennå. Så kommer vi til kamp med med avskårne skip, og om andre skip fra samme land , i samme havområde, de uvavskårne,om de skal bli med. Er det DA angriper snur sine skip? Det er viktig for forvsarver og angriper å vite om forsvarer må forplikte seg til å slåss uten å vite helt hva han får. Kult, men er det intentionen til designerne?

  Et tilfelle dukket opp hvor angriperen seilte inn, og ville ikke avskjære. Så gjorde forsvaren et forsøk, og snudde skip som den som forsøker å avskjære- Det viste seg i ettertid å være vanskelig, fordi kunne da en annen gruppe fra angriperens side ha valgt å seile inn, å avskjære, og ville forsvarerens skip ha forblitt snudd, dermed ville angriper ha hatt automatisk succès? Man unngår dette, etter jeg tenker, ved at avskjæreren forplikter seg til kamp men ikke snur seg. Eller skal man snu skipene hvis man forsøker å avskjære, men snu dem igjen hvis avskjæringen er mislykket?

  #1528
  Eivind
  Nøkkelmester

  Skipene skal snus med spillesiden opp når du forsøker å avskjære, men kan snus ned igjen om avskjæringen mislykkes.

  Dette er desverre ikke presisert på side 20 i reglene, men er på linje med det som står i eksemplet på side 22.

  #1529
  Dan
  Medlem

  Jeg ser ikke på s. 22 at den som forsøker å avskjære skal snu skipene ned hvis det mislykkes.

  #1531
  Eivind
  Nøkkelmester

  Nei, det stemmer. Avskjæringen lykkes jo i eksemplet.

  Men det var altså slik det var ment. Det stemmer også best med det som står på side 16 i reglene under Fiendeskip i samme havområde, «[skipene] er skjult for hverandre helt til de avskjæres og kamp oppstår […]»

  Det er nødvendig å vise skipene når du forsøker å avskjære slik at man ikke kan avskjære med falske skip. Det er også realistisk at skip som aktivt leter etter motstandere er mer synlig for fienden. Beklager rotet.

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.