Raiding

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1420
  Jostein
  Deltaker

  Viss du velger å raide. Korleis forgår det? Det eg las i reglane så stod det noko om skip på raid felet. Men på brettet så kan ikkje eg sjå noko om det. Så er nokon som kan forklara dette for meg?

  Jostein

  #1552
  Eivind
  Nøkkelmester

  Rett under logoen på brettet er det et felt med bilde av et synkende skip der det står «Skip på raid». Skip som raider plasseres her.

  #1557
  Jostein
  Deltaker

  Ok. Eg las i reglane at du kunne berre bruka slagskip og tunge kryssere for å raide. Men det eg då lurer på er dette. Når Tyskland skal plasera ut skipene sine så skal dei leggast ned på brettet med bildet ned. Då må du jo huske kor du har lagt slagskipene.
  OG så står det at ved raiding så skal dei allierte legga bort 2 spillekort ved bruk av slagskip og 1 med tung krysser. Så viss skipene ikkje blir kalla tibake av Tyskland må då dei allierte ta bort nye kort i kvar Tysk runde?

  #1575
  GUDMUND
  Medlem

  Hei.

  Et tilleggsspørsmål. Er det noen måte de allierte kan ta skipene som er på raid, eller er de vernet så lenge de er på raid?

  Jeg spilte akkurat et spill hvor tyskland sendte mesteparten av skipene sine på raid og fjernet alle kortene til de allierte uten at de kunne gjøre noe med dette. Er det riktig forståelse av reglene?

  #1576
  Eivind
  Nøkkelmester

  Jostein:

  Du kan alltid kikke på dine egne skip, selv om de legges med bildet ned.

  Skipene som raider plasseres på Skip på raid-feltet med bildet opp. Det er riktig at kun slagskip og tunge kryssere kan raide.

  De allierte mister kun kort for raiding i 9. april-runden, ikke de påfølgende rundene – altså bare én gang.

  #1577
  Eivind
  Nøkkelmester

  Gudmund:

  De allierte kan ikke ta skipene på raid så lenge de ligger på Skip på raid-feltet, men de kan forsøke å avskjære både før de raider, og evt når de blir kalt tilbake.

  Tyskland har altså 5 skip de kan sende på raid, som vil innebære at De allierte mister opptil 7 spillekort fra bunken. Tyskland får isåfall heller ikke satt iland bataljoner med disse 5 skipene.

  #1590
  Jostein
  Deltaker

  Då lurer eg på om eg har forstått det rett. I 9. april runden så skal Tyskland setta ut alle skipene sine. Kan dei då legga skip ned på raidfelet? Eller må dei først legga dei ned på sjøfeltene I-VIII og utføra ein sjøkamp og så etter sjøslagene gå på raid?

  #1592
  Eivind
  Nøkkelmester

  De må først legge skipene i havområdene og utføre eventuell sjøkamp. Raid gjøres i Raiding-fasen.

  #1587
  Jostein
  Deltaker

  Då er det lurt å huske kor du satt ut skipene dine. Så du ikkje gjer ei blemme og snur eit skip som er falskt.

  #1588
  Eivind
  Nøkkelmester

  Du kan som sagt kikke på dine egne skip (uten å vise dem til motstanderen).

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.