Rapport, og forespørsel om råd. Det er tøft for Fritz

Nyheter Forum ANNET Rapporter fra spill-sessions Rapport, og forespørsel om råd. Det er tøft for Fritz

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1390
  Dan
  Medlem

  Etter et mindre prøvespill, hvor vi fant ut at mobiliseringspunktetn rundt Oslo ikke må undervurderes , spilte vi et avansert spill på ordentlig.

  Vi spilte feil det med raiding og ilandsetning, Fritz gjorde begge deler. Fritz satt alle falske skip utenfor Trondheim, som De allierte blev lurt av.

  9. april eller kort tid etterpå falt Oslo , med bløff, selv om Fritz må sette i land utenfor. Samme for Narvik (9. april, feil med raid), Kristiansand etter et par runder, Bergen tidlig.

  De Allierte forsterket Stavanger stort. Og fortsatte med det.

  HJELP trenges med følgende:Det er veldig vanskelig for Fritz å bruke marinen for å stanse De alliertes forsterkning , eller bruke marinen for å sette i land forsterkninger. Så lenge De allierte er i havområder de ønsker å stanse Fritz i, da må Fritz , for det første , lykkes med avkjæring, 33% chance. Så må de jage bort eller senke alle allierte skip, ha forsterkningskort for å sette iland forsterkninger, og , og dette er viktig, overleve De alliertes motangrep, overleve i den forstand at skaden påført av motangrepet, tap av skip og kort, ikke er større enn gevninsten ved å sette noen bataljoner i land( og husk at De allierte ha stor chance å være syd for Fritz, som innebærer at selv om Fritz får kontroll, kan han bare sette inn så mange bataljoner som han har skip) Problemet med marinen er ikke noe jeg har svar på

  Fritz forsterket Kristiansand mens De alleirte gjorde de samme med Stavanger. Fritz angrep Stavanger etter De allierte måtte trekke seg NOE etter å ha brukt opp kort. De allierte forblev orverlegne på sjøen.

  Stavanger blev angrepet vestfra, og uten sted å trekke seg tilbage til, måtte De allierte utslettes.

  Siden det ikke var mulig å bruke marinene for å forsterke nær Trondheim, måtte Fritz marsjere nordover. Norge blev overraskende sterkt i Trondheim, husk de kan mobilisere i den by pluss Steinkjer. De var betydelige norske styrker, og noen allierte, da Fritz endelig kunne begynne å slåss for Trondheim, siste by. I turen nordover, lønte det seg for Fritz å ikke bruke mange kort, for å utsette slutten av spillet.

  Men Norges tilsynelatende patetiske kort fikk en annen kraft da det var store styrker. Veldig irriterende med Sprengt bro, veisperring, osv., og 12+ norske batalsjoner,5 terninger alltid. Ikke mulig å ta Trondheim. Fritz tapte, etter mange forsøk.

  Men kult var det! Nå, har noen råd om hvordan Fritz håndterer
  Royal Navy?

  #1517
  Eivind
  Nøkkelmester

  Artig å høre hvorden det utviklet seg!

  Det er meningen at det skal være veldig tøft for tyskerne på sjøen (i Basisutgaven har de jo ikke mulighet til å komme seg oppover kysten over hodet). Det er likevel vanskelig for de allierte å garantere seg mot utfall alle steder på en gang, og noen ganger kan det være verdt risken for å få inn noen livsviktige batajoner. Husk også at du kan bruke Bombeflyene på sjøen. De tyske skipene kan holdes i sikkerhet i havområde I og II når du vil unngå tap av kort.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.