Runde med enkle regler

Nyheter Forum ANNET Rapporter fra spill-sessions Runde med enkle regler

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1407

  I går spilte jeg en runde Kampen om Norge med en kamerat og broren min. Vi er nybegynnere alle sammen (første gang de prøvde det, jeg har testet det 2-3 ganger tidligere). Det var naturlig for meg å ta rollen som Tyskland, ettersom de to andre prøvde spillet for første gang.

  Vi brukte basisreglene, og jeg tror vi stort sett klarte å holde oss til dem. 😮

  Spillet utviklet seg til en ganske klassisk «Marsj mot nord» for Tysklands del. Jeg ble ganske tidlig overmannet i Narvik (mye alliert aktivitet der i første forsterkningsrunde, samtidig som jeg klarte å ha 2 bataljoner i live der oppe. Bardufoss måtte jeg bare glemme – selv om jeg svei av mye kort for å sikre meg Narvik / Bardu.

  Et kjipt tidlig nederlag var å tape Bergen: 2 tyskere mot 1 nordmann. Nordmannen angrep, kastet 3 og jeg klarte å rulle dobbel 1. Rett på sjøen med begge bataljonene. Det ble latterlig god stemning i den allierte / norske leiren av denne hendelsen…

  Ellers er det verdt å notere at jeg gikk veldig hardt ut med kortbruk i starten, taktikken var å rydde unna mest mulig – og få mye folk ut raskt (ganske klassisk Tyskland mao.). Det endte altså likevel med at jeg måtte marsjere fra Trondheim – og tok inn Narvik med ca. 5 kort igjen i bunken. Det var altså en veldig jevn runde.

  Norge klarte å bruke sprengt bro / veisperring på en utmerket måte – og «de snilles lag» var også veldig flinke til å ha minst en mann av hver type (alliert/nordmann) i alle større stacker ved frontene – det gjorde at de fikk brukt mye kjipe kort hver gang jeg angrep.

  Da jeg endelig følte at jeg hadde ok kontroll på Sør Norge opp til Trondheim, invaderte de allierte Kristiansand. Jeg hadde ikke annet valg enn å håpe på at tiden strakk til – og jeg fikk jaget dem på sjøen ved hjelp av tropper fra Oslo og Stavanger – helt mot slutten.

  Vi var alle enige om at det var en fantastisk morsom runde og leter etter plass i kalenderen for å spille mer – kanskje med 9. april setup.

  De kommentarene jeg fikk etter kampen var:
  – Utrolig kult at det er så lett å komme inn i
  – Overlegent kampsystem (spesielt: nedkjempe på seksere, knipetangmanøvre, tilbaketrekning og kul bruk av kort)
  – Når kan vi spille neste gang?

  Veldig morsomt å prøve det på egenhånd – jeg har jo stort sett lent meg tilbake som alliert og latt mer erfarne styre skuta.

  #1537
  Eivind
  Nøkkelmester

  Tusen takk for flott rapport og tilbakemelding!

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.