Tyskland vinner og hvorfor

Nyheter Forum ANNET Strategi & tips og diskusjon Tyskland vinner og hvorfor

Viser 8 innlegg - 1 til 8 (av totalt 8)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1423
  sunszu
  Medlem

  Hei,

  jeg har forsøkt spillet med grunnreglene noen ganger men kun et par avansert spill.

  Så dette gjelder kanskje ikke i like stor grad for de avanserte reglene.

  I grunnspillet starter tyskerne nokså sterkt i Narvik men i Trondheim vil en alliert brigade i Steinkjer nokså fort få et overtak. Bergen er ok siden de holder kysten men bør helst forsterkes med en enhet.
  Oslo er litt truet med sine 2 mot 3 enheter (+ en tysk battaljon i Horten).

  Skal tyskerne sloss med all sin makt for å holde Trondheim og Narvik eller skal de heller falle tilbake når truet av overmakt og så slå seg nordover?

  Jeg mener de skal nettopp ta en mer defensiv og unvikende posisjon på den nordlige delen av kartet.

  Om kortene man starter med gir en muligheten til å fly inn forsterkninger til Trondheim så er ikke dette en dårlig ide men du kan ikke holde både Narvik og Trondheim. Kortene strekker ikke til.

  Jeg vil normalt spille alle mine kort hvert trekk i de fem-seks første trekkene. Både for å få så mange forsterkninger som mulig inn i Oslo og for støtte i de tidlige kampene.

  Med fallskjermjegerne får du 6 kostbare og 2 «billige» kort.
  Anbefaler å spille 3 av de kostbare for forsterkninger om de dukker opp tidlig. Og naturligvis regulære forsterkningskort og kort som ubåt (2MannskapsPoengkort), Rask forflyttning (2MP) og Lufttransport (noen er 2MP) etter behov for å få maks ut av forsterkningene dine.

  Dette burde gi deg en styrke oppbygging i sør som de allierte er hardt presset til å gjøre noe med samtidig som de bør ta tilbake Narvik og ihvertfall Trondheim.

  Jeg angriper ut av/eller tilbake til Oslo så snart styrkene eller kortene gir meg en ok sjanse for å ta terreng (4 mot 3, 5 mot 4 er ok odds etter min mening).

  Ja, noen angrep vil avverges og noen angrep stoppes av «sprengt bro» og «veisperringer». Men manøvrer heller enn å sette inn alle styrker rett på. Da vil neste angrep være meget vanskelig å avverge og før eller siden vil ditt (eller dine) kampkort overvelde det norske forsvaret. Eller du ruller noe bedre i en lik strid (4 mot 4 eller 5 mot 5).

  Bombefly er meget bra mot norske tropper fordi de ikke får britiske fly i innlandet. Stridsvogner er bra mot de allierte fordi de må bruke opp dyrebare kort for å blokkere.

  Ikke kanseller «sprengt bro» eller «veisperring» tidlig i spillet. Det tyske kortet (kampingengører?) er fantastisk til å forsvare seg med. Og det koster faktisk de norske troppene litt å bruke et slikt kort. De er jo 2 mannskapspoengkort.

  Taktisk sett har tyskerne store fordeler da de bygger opp styrker raskere. Allierte forsterkninger kommer med en høyere pris da deres kortstokk er mye mindre og de får færre kort hvert trekk og norske går på bekostning av kampevnene.
  De tyskekampkortene er flere og stort sett bedre også.

  Etter at overtaket i styrker er sikret. Og Haugesund, Oslo og Kristiansund er dekket. Bergen helst av to battaljoner. Men Narvik styrken er enten tapt eller i retrett. Trondheimstyrken enten avanserer sørover for å blokkere de allierte styrkenes retrettmuligheter eller rygger sakte unna de allierte styrkene her.
  Da bør de tyske styrkene ha to grupper på 3-6 battaljoner i front på vei opp Østerdal og Gudbrandsdalene. Og bak de en kjede av nye battaljoner på vei.

  Taps ratioen bør gå sakte men sikkert i tyskernes favør.

  Spill om mulig kun et kort pr trekk med dine resterende 38 kort.

  Når Trondheim er tatt tilbake kan man luftforsterke direkte hit med det tvunge kortet pr trekk om ikke noe annet fornuftig er å spille et kort på.

  Faller Bergen til et motangrep er dette et ok tidspunkt å sette av en styrke mot de. Alle kystbyene mot vest bør ha minst to enheter i forsvar til de allierte er tom for kort.
  Skulle norske tropper dukke opp ved siden av Oslo eller i Voss ol så match de en enhet for enhet til du er klar til å sloss med de.

  Det er spillet om å gjøre at du spiller å få kort som mulig pr trekk i denne fasen. La kjøttvekta telle. Ta heller en dårlig kamp i ny og ne enn å bruke for mange kort pr trekk.

  Det er mulig jeg bør gå inn på mer taktikk her også men dette er en grov oversikt over hvordan jeg mener tyskerne kan vinne i de fleste spill.

  – Fred

  #1570
  Eivind
  Nøkkelmester

  Hei Fred,

  Det er nok ikke noen dum strategi du har funnet fram til her, men hvis Norge og De allierte er oppmerksom på strategien din vil de kunne forsterke ganske hyppig i begynnelsen de også. Selv om de ikke får like mange bataljoner på brettet så er Tyskland stadig avhengig av å vinne mange flere slag, så jeg tror ikke at strategien er ufeilbarlig. (Vi har både testet en hel del og regnet på de harde tallene.)

  #1572
  Dan
  Medlem

  En liten ting om dette ,og det er i det avanserte spill, har De Allierte god mulighet til å senke tyske skip, med tap av kort. OG 9. april runden går ikke alltid bra for tyskere, kystfort og påfølgene tull med ilandsetting og tap av skip med kort, tull med falskjermstropper, sjøkamper med De allierte 9. april. Fritz kan få en dårlig start

  #1574
  Eivind
  Nøkkelmester

  Det er riktig det Dan sier, men Tyskland har også mer fleksibilitet i forhold til hvor de vil fokusere angrepet.

  #1601
  sunszu
  Medlem

  Så sant det er sagt.
  Dan og jeg testet dette litt i dag og åpningen ble nokså som forventet.
  Et slagskip raidet for to allierte kort.
  Tyskerne lander med en inf i Narvik , Bergen, Haugesund, Kristiansund S.
  Tungt rundt Oslo og sørvestlandet.
  En fallskjermjeger ble jaget fra telegraflinjen.
  Kystfortene i Oslo senket et skip og en Inf.
  Her dør også Eidsvold/Norge.
  En inf dukker opp i Haugesund som ikke lar seg bløffe og når bombeflyene dukker opp dør begge styrker.
  Ellers fikk Norge en mann i Trondheim og Oslo, og fem til spredd litt rundt.
  Spillet forløp nokså normalt.
  Narvik styrken må vike for en britisk brigade og noen nordmenn.
  Uten Trondheim kan den ikke unnsettes effektivt og sloss så lenge det ikke koster noe særlig med kort.
  Bergen blir tatt tilbake av en invasjon og holder lenge.
  Men en stor gruppe nordmenn blir omringet sør for Dombås takket være rask forflyttning, og kampkort når en fallskjermjeger blokkerer retretten.
  Dette var egentlig den siste virkelig vellykkende tyske operasjonen.
  Deretter gikk det nokså galt.
  Alt i alt ender kampen opp i Bodø med 6 tyske kort igjen i deck’en.
  Men det er nok engelske og norske tropper til å dekke Bodø, bak og Narvik såvel som Bardufoss.
  Et desperat angrep med bomber og to para mislykkes og spillet var over.
  Mest sannsynlig ville ingen annen taktik kunne lykkes der og da.

  Fungerer derfor ikke strategien?
  Vel, vet ikke.
  Vi opplevde og var nokså enige at de allierte hadde jevnt over litt flaks med sine kamp kast.
  Minst 4 tripple seksere ble rullet og quad av de allierte i forsvar.
  Og tyskerne påførte sjelden de allierte større tap enn de selv tok.
  Så noe jevnt bytte kan vi ikke snakke om.

  De allierte valgte i stor grad å ta forsterkninger med sine allierte tropper.
  De norske brukte kampkort i stor grad og det noe på bekostning av forsterkninger. Men ikke så det ble problematisk før akkurat når de allierte gikk tom for kort.
  Hva gjorde tyskerne feil? Usikker her.

  Så, spillet er ikke «brukket».

  Happy rolling y’all

  – Fred

  #1602
  Eivind
  Nøkkelmester

  Flott gjennomgang Fred! Jeg tror fortsatt at det er en god strategi for Tyskland, men denne gang var motstanderen ganske godt forberedt i tillegg til å ha litt flaks. Likevel tror jeg at det er et poeng å være fleksibel underveis, med tanke på strategien, slik at man kan tilpasse seg utviklingen i spillet.

  #1685
  Torgeorg87
  Deltaker

  bør påpekes at de allierte kan komme med jagerfly selv om det kun er norske tropper som blir angrepet.

  #2288
  Jostein
  Deltaker

  Eg vant med Norge ein gang. Men om det var ein seier kan diskuterast.
  Eg vant i følge reglane. Eg holdt Narvik. Men heile Sørestlandet, Østlandet og Vestlandet var dekt av tysketropper. Så hadde dette vært i virkeligheten så hadde Norge tapt uansett.

Viser 8 innlegg - 1 til 8 (av totalt 8)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.