Variant for å slippe å se slutten på kortbunken til Tyskland og Allierte

Nyheter Forum ANNET Ris, ros og forslag Variant for å slippe å se slutten på kortbunken til Tyskland og Allierte

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1440

  Etter å ha fått testet flere runder KoN i sommer har jeg funnet en enkel måte å skjule «bunnen» av kortstokken til Tyskland og De Allierte.

  Problemet vi oppdaget ganske raskt, og som vi mener forringer spillopplevelsen, var at det gjennom skumping, løfting etc. ofte ble avslørt hvor mange kort som var igjen i hver bunke. Etter å brukt litt for mye tid på nett for å lete etter «dealer shoes» o.l. kom jeg på den enkle løsningen på problemet:

  1. Ta et blankt kort med tysk og et med alliert bakside. Skriv «slutt», «the end», «Go home!» eller noe mindre politisk korrekt på flaggsiden. Legg dette kortet NEDERST i sin respektive bunke ved oppstart.
  2.I stedet for å snu bunken med bildesiden opp når kortene er brukt, så legger du kortene nederst i bunken med bildesiden ned.

  Enkel løsning på problemet!

  P.S: Dette er nok helt sikkert nyttigst for dere som sleever kortene deres. Med sleeves er det veldig lett å se slutten av bunken fra siden.

  Fordi Norge resirkulerer kortene har vi ikke brydd oss med å lage en norsk variant av sluttkortet, men snur kortene slik det står i reglene.

  #1611
  bjornagain
  Deltaker

  Ein viktig faktor her er om antal attværande kort er offentleg informasjon eller ikkje? Det vil jo påvirke taktikken ganske mykje. Vi fann ikkje noko i reglane som sa om talet på attværande tyske og allierte kort var offentleg eller ikkje, men som Even skriv over her, så er det lett å sjå når du berre snur dei opp/ned.
  Fint å få andre sine synspunkt på dette, evt. ei oppklåring frå skaparane av spelet.

  #1614
  Eivind
  Nøkkelmester

  Grunnen til at man skal legge kortene underst i bunken igjen er at man ikke skal vite nøyaktig når bunken med kort går tom (ellers kunne man jo bare lagt de brukte kortene til side).

  Gjenværende antall kort er altså ikke offentlig informasjon, og det er ikke lov til å løfte på bunken e.l. for å telle eller kontrollere hvor langt man har kommet. Det er heller ikke lov til å telle kort ved å skrive ned under veis hvor mange du bruker, men hvis du klarer å holde oversikten i hodet så er det greit (og godt jobbet).

  Vi synes ikke det er så farlig om man tilfeldigvis ser ca. hvor langt ned i bunken man er kommet, men Evens forslag er en god idé.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.