Vinner av spelet

Nyheter Forum BASISREGLER Hvordan vinne? Vinner av spelet

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #1471
  Jostein
  Deltaker

  Eg har forstått det slik at viss Tyskland tar opp sitt siste kort så er spelet over og det står i reglane kven som då har vunne.

  Men eg og min broder spelte dette spillet og vart litt forvirra over ein ting. Viss no f. eks Tyskland i sinn runde nedkjemer alle dei norske og allierte styrker. Men dei har ikkje brukt alle kortene sine. Dei alliret og dei norske har ikkje kort på handa men begge landa har kort nede på brettet som dei skal plukka opp i slutten av sin runde. Har Tyskland då vunne eller må dei venta til dei har brukt opp sine kort?

  #1668
  Eivind
  Nøkkelmester

  Spillet ender også i det øyeblikk en av partene har nedkjempet alle motstanderens bataljoner, slik det står i kapittel 1.3 – Hvordan vinne, på side 6 i reglene.

  M.a.o. slutter spillet med én gang hvis en av partenes bataljoner er blitt fullstendig nedkjempet, selv om kortene ikke er brukt opp.

  #1696
  Torgeorg87
  Deltaker

  jeg syns at så lenge de allierte fortsatt har ressurser og sette inn( kort på hånden) så bør de kunne få mulighet til og fortsette spillet. det samme gjelder tyskland. for kortene gjenspeiler jo ressursene hvert enkelt land hadde tilgjengelig ?

  #1699
  Eivind
  Nøkkelmester

  Det kan i og for seg være en grei husregel hvis man er enige om det.

  Men personlig har jeg nesten aldri opplevd at en av sidene har blitt kjempet fullstendig vekk fra brettet, så jeg synes det skal være en belønning for å klare dette. Da har man liksom total kontroll over landet, og kan rekke å styrke kystforsvaret nok til at en ny invasjon blir for krevende.

  #1701
  Torgeorg87
  Deltaker

  joda, æ forstår det, men hvis kortene skal symbolisere ressursene som er disponible, så blir det jo rett at de får fortsette, men er helt enig, en ny invasjon blir krevende, og det gjør det jo litt ekstra utfordrene 🙂

  men jeg har heller aldri opplevd at noen har blitt tyskland eller norge og de allierte har blitt helt utslettet. men det har vært nært noen ganger.

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.