Forumsvar Lagt Inn
-
ForfatterInnlegg
-
19/07/2013 klokken 09:49 som svar til: Angrep sjøveien eller fra luften, hvor skal angriperen trekke seg tilbage til? #1691yngvebaeMedlem
Som angriper, ja.
(se side 12 – pkt 8. «angriper trekker ut overlevende tropper»)
yngvebaeMedlemFasen «raiding» kommer etter sjøkamp, dvs. at de allierte får en sjanse til å senke eller jage bort tyske skip som har tenkt seg på raid.
yngvebaeMedlemPå side 7, under «Fjorder» står det:
(…) Forsvarende tyske og allierte bataljoner
kan heller ikke trekke seg tilbake over en fjord etter å ha tapt en
kamp. En fjord regnes som en kystlinje mot havområdet utenfor.yngvebaeMedlemJa, man mister kort av den bunken man snart skal begynne på.
yngvebaeMedlemHei
1. Ja det kan man, det er ingen begrensninger på dette.
2. Nei, «max 5» gjelder kun for bataljoner.
3. Ja, det er motspiller som velger hvor man jages. Ingen begrensninger her.
4. Ja, det er et vanlig havområde som alle andre (bortsett fra at det ikke har noe kyst).
5. Ja, dette er raskeste måten å bevege seg på over store avstander. Det gjør på et vis havområde VIII til et av de viktigste i spillet.
Håper dette oppklarer en del
27/06/2013 klokken 10:07 som svar til: ERRATA: Første allierte forsterkningsfase etter 9. april-runden #1672yngvebaeMedlemJa. På side 16, (5.2 nye elementer i spillekortene) står det:
«Som i basisreglene må De allierte i den avanserte utgaven fjerne 4 bataljoner når spillekortbunken går tom, men de må også fjerne 5 skip. De kan fjerne ett mindre skip og én tung krysser, resten må være slagskip eller hangarskip (hvis de har).»
24/06/2013 klokken 23:24 som svar til: Hvis De Alllierte ikke har en Tung krysser når de må trekke seg, da er det et større skip som må seile hjem #1670yngvebaeMedlemJa det er riktig.
Hvis de er så heldige å ha 4 store skip da 🙂yngvebaeMedlemDet er ingen spesielle begrensninger på forsterkninger anskaffet med kort. Dvs. at disse kan settes inn hvor som helst ved havområder III-VII som normale forsterkninger (se 4.3)
yngvebaeMedlemTyskeren spiller begge (alle) sine fallskjermtroppkort, så spiller Norge sitt jagerfly.
yngvebaeMedlemJa, se svaret til eivind over
yngvebaeMedlemDet stemmer, det kan brukes til å annulere bakhold uansett om dette brukes i angrep eller forsvar.
Symbolene til den første funksjonen på kortet skal være grønn sirkel og rød firkant, ikke grønn trekant.
Symbolet til den andre funksjonen (+1 kampterning i angrep) er korrekt.yngvebaeMedlemOm du angriper med én bataljon over fjord, får du ikke kaste terning for denne.
Quote:[Kap 4.2 b] Dersom et angrep skjer over en fjord eller innsjø, halveres
antallet terninger (avrundet ned) som angriperen får fra sine bataljoner.Du må altså ha to bataljoner for å få en kampterning når du angriper over fjord.
15/06/2012 klokken 22:47 som svar til: Har vi tematisk eller historisk forklaring på hvorfor Norge og De Allierte ikke kan angripe sammen? #1527yngvebaeMedlemJa du har rett. Det var en del vanskeligheter i samarbeidet dem imellom. Kommunikasjonslinjer og logistikk bl.a. Derfor har vi ikke sett noen grunn for å gjøre dette mulig. Allikevel har jo Norge og De allierte mulighet til å angripe hver for seg før Tysklnd får mulighet til å reagere.
yngvebaeMedlemReferanse: 2.3 Brettet, avsnittet Landområder
For å kontrollere et landområde må den holdes av en bataljon. -
ForfatterInnlegg